RAZBILI “ŽELJU” SA 3:0, DOMAĆINA “POČASTILI SA ŠESTICOM”: Akademija Puškaš prošetala turnirom u Nikšiću!

Legendarni Ferenc Puskás, predvodio je mađarsku “laku konjicu”, jednu od najboljih reprezentacija svih vremena, koja je prije 50-tak godina žarila i palila svijetom. Danas njegovo ime nosi Puskás Ferenc Labdarugó Akadémia, skraćeno “Puškaš akademija”, što je ustvari omladinski pogon kluba Videoton, poznatog i domaćim ljubiteljima fudbala.

Da u Mađarskoj možda stasavaju nasljednici spomenute velike ekipe, pokazala je generacija igrača rođenih 2004. godine “Puškaš Akademije”, koja se prošetala turnirom koji je proteklih dana održan u Crnoj Gori (Nikšić), na gradskom stadionu.

Nakon što u u polufinalu razbili sarajevski “Željezničar” sa visokih 3:0, u finalu su tinejdžeri iz Mađarske počastili domaćine sa čak 6 golova. Zsombor GruberKrisztofer Sándor Sárközi su dali po dva gola u finalu, a Gabriel Perfetto i Ármin Szijjártó po jedan.

Utakmica za 3. mjesto bio je susret klubova iz BiH, a “Željo” je bio bolji od HŠK “Zrinjskog” iz Mostara sa 2:1. Oba gola za Plave s Grbavice dao je pridošlica iz FA “Academica” Neriman Kočević, dok je pogodak za Plemiće postigao Matej Šakota.

Inače, Fudbalski klub “Sutjeska” organizovao je prvi međunarodni U14 fudbalski memorijalni turnir “Milan Mika Zirojević” od 07. do 09.08. ove godine. Pravo nastupa na turniru imali su igrači rođeni 01.01.2004. i mlađi.

Detalj sa turnira

Učestvovali su iz Crne Gore domaćin Sutjeska i FK Budućnost iz Podgorice. Iz Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski Mostar i FK Željezničar iz Sarajeva. Predstavnik Srbije bila je FK Crvena Zvezda, najtrofejniji klub bivše Jugoslavije, dok je Makedoniju predstavljao FK Vardar iz Skoplja. Učesnici turnira van okvira bivše SFRJ bili su KF Vllaznia iz Skadra, kao i mađarska Puskás Akadémia FC.

Turnir nosi ime istaknutog trenera i legende Sutjeske i Nikšića Milana Mike Zirojevića, koji je skori cijeli radni vijek proveo u nikšićkom klubu. Sponzori turnira bili su Opština Nikšić i Fudbalski Savez Crne Gore, dok je medijski sponzor Radio Televizija Nikšić.

REZULTATI:

Polufinale:

FK Sutjeska – HŠK Zrinjski Mostar 2:0 (1:0)

Puskás Akadémia FC – FK Željezničar 3:0 (0:0)

***

Finale:

FK Sutjeska – Puskás Akadémia FC 0:6 (0:4)

Zsombor Gruber 9’ 35, Gabriel Perfetto 15’, Ármin Szijjártó 22’, Krisztofer Sándor Sárközi 53’ 62’

Utakmica za treće mjesto:

FK Željezničar – HŠK Zrinjski Mostar 2:1 (1:0)

Neriman Kočević 15’ 42’ – Matej Šakota 59’

Utakmica za peto mjesto:

FK Budućnost – FK Vardar 2:1 (2:0)

Anel Asović 18’, Vladimir Perišić 33’ (p) – Ibraim Levent 60′

Utakmica za sedmo mjesto:

KF Vllaznia Shkodër – FK Crvena zvezda 1:2 (0:0)

Leka 38′ – Brajić 44′, Goldin 50′

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *