SARAJEVO RAZBILO ŽELJEZNIČAR na Zlatiboru i plasiralo se u polufinale Kupa prijateljstva evropskih klubova 2019.

Na Zlatiboru se igra “Kup prijateljstva evropskih klubova 2019.”, turnir koji je pokrenuo Savo Milošević.

Timovi su bili podijeljeni u 4 frupe:

A grupa: Crvena zvezda, Željezničar, Maribor
B grupa: Sarajevo, Vojvodina, Budućnost
C grupa: Dinamo, Olimpija, Vardar
D grupa: Partizan, Osijek, Sloboda

Takmičenje je u petak stiglo do četvrtifnala. FK Vojvodina je, nakon 0:0 u regularnom toku, boljim izvođenjem jedanaesteraca (5:4) eliminisala FK Crvenu zvezdu i ide na GNK Dinamo, koji je golom Ivijana Svržnjaka u 39. minutu savladao NK Osijek minimalnim rezultatom

Fudbalski klub Partizan je pobijedio NK Olimpija Ljubljana sa 1:0 i plasirao se u također polufinale. Veliku pobjedu crno-belima donio je Igor Cvetojević golom u 51. minutu.

Beogradski klub u polufinalu se treba sastati sa FK Sarajevo, koje je savladalo svog gradskog rivala FK Željezničar i plasiralo se u polufinale Kupa prijateljstva evropskih klubova 2019!

Strijelci za bordo tim bili su Hasančić u 18, Mulaosmanović u 54. i Šuvalija u 63. minutu, dok je jedini gol za Željo postigao Ramić u 56. minutu. Video možete pogledati na LINKU.

Kup prijateljstva 2019 | Sarajevo – Željezničar 3:1

Ekipa FK Sarajevo je savladala svog večitog rivala FK Željezničar i plasirala se u polufinale Kupa prijateljstva evropskih klubova 2019!Strelci za bordo tim bili su Hasančić u 18, Mulaosmanović u 54. i Šuvalija u 63. minutu, dok je jedino gol za Željo postigao Ramić u 56. minutu.

Objavljuje Kup prijateljstva u Petak, 7. lipnja 2019.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *