(FOTO) Ilijaš gradi stadion o kakvom većina klubova u BiH može sanjati

NK Ilijaš, klub iz trećeg ranga takmičenja bh. nogometa, u toku je izgradnje stadiona kakvog bi se mogli posramiti i neki od klubova iz Premijer lige BiH!

Izvor: sportsport.ba

Ovaj klub uskoro bi mogao biti  jedan od najposebnijih, a sve zbog novog stadiona, čija izgradnja je već počela i ukupna vrijednost projekta se procjenjuje na nešto više od pet miliona KM.

Prva faza radova bi trebala biti završena do kraja tekuće godine i uključuje izgradnju objekta, novih tribina sa kapacitetom od 2.000 sjedećih mjesta, te izgradnju terena sa vještačkom travom u partnerstvu sa N/FSBiH.

Iz NK Ilijaš ističu kako su zadovoljni načinom na koji se odvijaju radovi, a iako bi izgradnja novog stadiona ujedno trebala značiti i veće sportske ambicije u budućnosti, trenutno je fokus isključivo na omladinskim selekcijama.

– Kad riješimo infrastrukturu i napravimo respektabilan omladinski pogon, koji bi za tri ili četiri godine trebao prerasti u akademiju, onda ćemo razmišljati o iskoraku seniorske ekipe, izjavio je ranije predsjednik kluba Amar Dovadžija.

Prošlu sezonu u 2. ligi FBiH (Centar) ovaj sportski kolektiv je inače okončao na osmoj poziciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *