Selekcija MNZ Ljubljana pobjednik 16. “Trofeja Beograda 2018”

Trijumfom selekcije MNZ Ljubljane završen je 16. “Trofej Beograda 2018”. U finalnoj utakmici dječaci iz glavnog grada Slovenije pobijedili su Solun sa 1:0 i tako drugi put slavili na ovom tradicionalnom, međunarodnom takmičenju mlađih pionira (dečaci rođeni 2004. godine).

Duel za pobjednički pehar Gradskog sekretarijata za sport i omladinu bio je lijepa fudbalska utakmica dvije motivisane, borbene i tehnički obučene ekipe. Tokom igre stekao se utisak da su Grci bili bliži vodstvu i trijumfu, ali su igrači iz Soluna, među kojima su se isticali oni iz Akademije čuvenog PAOK-a promašivali u niz izglednih prilika. Nasuprot tome dominirala je i odbrana mladih Slovenaca koja je neutralisala jednog od najboljih igrača na ovom takmičenju Jorgosa Kucjasa i njegovog saigrača Elefteriosa Tasiurasa. Na golu Ljubljančana se istakao Dermastija Nejc, koji je sigurno branio, a odbranu je odlično vodio kapiten Srđan Kuzmič.

Strpljenje je karakterisalo Ljubljančane koji su iskoristili grešku stopera Soluna u 65. minutu i preko Nika Zrneca poveli sa 1:0, što su rutinskom igrom do kraja utakmice sačuvali i tako došli do konačnog uspjeha.

Finalu je prethodila utakmica za treće mjesto u kojoj su se sastali prošlogodišnji finalisti i djelioci pobjede domaćin FS Beograda i FS Kantona Sarajeva. U toj utakmici za bronzane medalje beogradskaa selekcija bila je vrlo ubjedljiva pa je pobijedila sa 3:0.

Inače, takmičarski dan su otvorile dvije utakmice za plasman. U borbi za 7. mjesto viđen je lijep susret dva debitanta na “Trofeju Beograda”, a Nikšić je rezultatom 3:2 savladao češko Brno. Istovremeno na terenu broj 1 u SC FSB na Adi Ciganliji Bratislava je sa 5:1 pobijedila Budimpeštu, pa su mladi Slovaci peti.

Po završetku finalne utakmice, po tradiciji, uslijedila je svečana ceremonija dodjele pehara, medalja, nagrada i plaketa. Tako je selekciji FS Beograda za osvojeno treće mjesto pehar i medalje uručio generalni sekretar MNZ Ljubljana Sandi Kranjec koji je, inače, petnaest puta predvodio delegaciju iz glavnog grada Slovenije na “Trofeju Beograda”.

Potpredsjednik FS Beograda Goran Spasojević predao je pehar za osvojeno drugo mjesto i srebrne medalje selekciji Soluna.

Zatim su došli najradosniji trenuci za pobjednike ovogodišnjeg takmičenja Ljubljančane. Njima je prvo generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović dodijelio zlatne medalje.

Neposredno poslije toga je potpredsjednik Fudbalskog saveza Beograda Željko Popović kapitenu pobjedničke selekcije Srđanu Kuzmiču uručio pehar za osvojeno prvo mjesto.

Proglašeni su i najbolji pojedinci ovog takmičenja koje je obilježila selekcija Ljubljane. Najbolji golman je Ljubljančanin Dermastija Nejc, kome je predstavnik Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Novica Todosijević uručio nagradu.

Sa pet postignutih pogodaka titulu najboljeg strijelca osvojio je Grk Jorgos Kucjas. Isto toliko puta na “Trofeju” mrežu je pogodio i Beograđanin Marko Lazetić, ali je centarfor Solunaca dao “het trik” upravo beogradskoj selekciji, pa je Novica Todosijević njemu predao nagradu.

Za najboljeg igrača (MVP) ovogodišnjeg “Trofeja Beograda” proglašen je kapiten Ljubljane Srđan Kuzmič, pa je sve to zaokružilo kompletan utisak.

Pošto je sudijama finala Dejanu Trifkoviću, Ivanu Krstiću i Nenadu Radojčiću, kao i delegatu Branislavu Gašiću sekretar Organizacije fudbalskih sudija FS Beograda Miroslav Stojanović predao plakete kako bi ih podsjećale na ovo takmičenje.

Na kraju, potpredsjednik FS Beograda Željko Popović je, zahvalivši svima na angažovanju i poželjevši novi susret sljedeće godine, zvanično proglasio završetak “Trofeja Beograda 2018”.

Izvor: FSB

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *