VEĆ IM NUDE TRANSFERE: Ovo su klinci iz Donjeg Miholjca koji tuku čak i Juventus

Iako im je tek 8 do 10 godina, igrači NK Jedinstvo iz Donjeg Miholjca (Hrvatska) proslavili su se na međunarodnom turniru u Riminiju (Italija), gdje su osvojili zlato.

Ostavili su ‘iza sebe’ i neke poznate euro nogometne škole, a ponašanjem na terenu fascinirali su i Milan koji ih je pozvao na gostovanje u školu nogometa. Ova ekipa trenira zajedno već 4-5 godina. Na početku nisu znali šutnuti loptu, ali padala kiša, snijeg, grmilo ili sijevalo, oni treniraju. Oko su na njih već bacili NK Osijek, Inter, ali i neki drugi veći klubovi, pa su pitali roditelje da li bi pristali na transfer.

– Ne damo ih još nikamo. Premladi su i ekipa bi se raspala kad bi pojedinci otišli, a uspješno se razvijaju i ovdje. Uostalom njima je još sve to dobra zabava, što je najbitnije – navodi Saša Tadić, ponosni otac i član Uprave kluba NK Jedinstvo, dodajući kako ni djeca ne žele otići od trenera Silvija Ježića (40), bivšeg hrvatskog prvotimca, juniorskog reprezentativca i igrača NK Intera.

On već godinama veoma ozbiljno trenira male nadarene nogometaše iz Miholjca i okoline i ponosan je na ovu generaciju.

– Tajna njihova uspjeha je u napornom radu i zajedništvu. Oni su u vrtiću, u školi i na treningu stalno zajedno, dobro se poznaju i slažu i zato tako dobro funkcioniraju. Također su i jako talentirana generacija. Radim s njima kao sa velikima, bez puno poštede – objašnjava trener.

A mali igrači najviše vole učiti ‘finte’. Kopiraju fore poznatih nogometaša, a kad nisu na treningu nogomet igraju na PlayStationu. Među dečkima na terenu nije teško prepoznati djevojčicu Petru Balent (9). Nema razlike između nje i dječaka: jednako je brza i spretna.

– Treniram već tri godine i mogu sve što i dečki. Igram u napadu, često dajem golove i to najviše volim. Omiljeni igrač mi je Salah iz Liverpoola – priznaje Petra, za koju kažu da je veliki talenat.

Baš kao i golman Matej Grahovac (10), za kojeg trener tvrdi da je najbolji golman generacije u regiji.

Izvor: 24sata

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *