“ŽELJO” PRODAJE SVOG NAJVEĆEG TALENTA ZA MILION EURA: Šabanadžović junior ide u AEK!?

Kako doznaje “Fudbal Talent International”, FK “Željezničar” iz Sarajeva je praktično dogovorio prodaju svog najtalentovanijeg mladog igrača u Grčku!

U petom mjesecu ove godine Anel Šabanadžović je tek napunio 19 godina, a u ljetnom prelaznom roku dogovoren je njegov transfer u AEK iz Atine, od čega bi Plavi s Grbavice trebali dobiti milion eura.

Anel je, podsjetimo, sin proslavljenog Refika Šabanadžovića (53), koji je upravo u AEK-u stekao status klupske legende, gdje je osvojio tri nacionalna prvenstva zaredom (od 1992. do 1994. godine (Kasnije je, 1997., također pod trenerom Duškom Bajevićem, osvojio još jednu titulu u dresu Olympiakosa). Još ranije, Refik Šabanadžović sa “Crvenom Zvezdom” osvojio je titulu klupskog šampiona Starog kontinenta, a u dresu “Želje” u sezoni 1983/84 učestvovao je u čuvenom pohodu do polufinala Kupa UEFA, gdje je “plavu mašinu” zaustavio mađarski Videoton, nakon dramatične dvije utakmice.

Šabanadžović junior već ima gotovo 40 nastupa za seniorski tim “Željezničara”, a riječ je o vrlo talentovanom igraču sredine terena. U Grčkoj bi trebao ostati pet sezona.(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *