RAZOČARAN DINO RAĐA: “Jadnu djecu maltretiraju pokušavajući od njih napraviti Messija ili Kukoča”

Legendarni hrvatski košarkaš i član košarkaške “Kuće slavnih” (Hall of Fame) Dino Rađa na Facebooku je otvoreno govorio o tome kako roditelji od svoje djece pokušavaju napraviti nove Messije i Kukoče, uz konstataciju da se sve vrti oko novca.

– Evo jedne koju moram napisati jer me to godinama mori, ali zbog nedavnog događaja baš moram. Izbjegavat ću imena jer ne želim nikome radit niti reklamu niti vrijeđat. Dakle, zove me prijatelj dobar i pita mogu li popit kafu s jednim roditeljem čiji mali igra fudbal. Kazem ja njemu da nemam nikakve veze s fudbalom, ali frend je frend i ajde.

Pročitajte i ovo:

Zašto miješanje roditelja u nadležnosti trenera NIJE DOBRO

Nađemo se mi i lik traži sponzora. Kaže da ako mali trenira u Nike ili Adidas da ga drugačije gledaju skauti. Ja gledam u nevjerici. Baš si meni našao tu priču prodat i kažem ja njemu lijepo da to nema veze s vezom.

Onako fino ga pokušam osvjestit i kazem da ću prvo pitat nekog prijatelja koji se bavi fudbalom ko je mali uopće.

I onda nakon par dana shvatim sve.Mali se slika samnom naravno i stavi na Instagram da sam mu ja menadžer i da smo potpisali ugovor. Tako da ako čujete da se bavim time apsolutno nije istine. Ne želim se bavit time niti u košarci, a kamoli tamo gdje nemam pojma. I na kraju čujem da mali i nije baš neki talenat kako mi je prezentirano. Klasika.

Pročitajte i ovo:

Gdje griješimo? `ZLATNI SAVJETI` U TRENIRANJU DJEČAKA FUDBALERA

To je samo jedan primjer šta danas rade roditelji tim jadnin klincima. Gdje god dođes vise po ogradama i deru se na djecu šta trebaju radit. Svi su završili fakultete košarkaške, fudbalske, kondicione i sve druge potrebne za stvaranje igrača. Jadnu djecu maltretiraju psihički i fizički u nastojanju da od njih naprave Messija ili Kukoča. Ne razumiju da to trebaju raditi klubovi i treneri. Da djeci u glavi prave problem jer ne znaju koga ce slušat – napisao je, između ostalog, Dino Rada.
(FudbalTalent.com/Faktor.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *