Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo ZA NAJTALENTOVANIJE DJEČAKE

Fudbalski klub Sarajevo, kao prvi klub u Bosni i Hercegovini, oformio je Akademiju za najtalentovanije dječake iz vlastitog pogona, ali i iz čitave Bosne i Hercegovine.

Uslovi u kojima mladi fudbaleri treniraju prate standarde prvog tima kluba sa sarajevskog Koševa. Trenažni proces unutar Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo je razvojno-edukativnog karaktera. Fokus rada je stavljen na disciplinu, komunikaciju, edukaciju i razvoj motoričkih i fudbalskih sposobnosti.

Osim samih treninga, polaznici Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo redovnim edukacijama, obilascima pozorišta, kina i drugih kulturno-zabavnih mjesta, proširuju svoje znanje. Prije svega, cilj Akademije ovog kluba, osim fudbalskog razvoja, jeste motivacija i usmjeravanje djece ka njihovim talentima.

Polaznici Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo raspoređeni su po uzastu. Sa njima rade kvalitetni bosanskohercegovački treneri, treneri specijalizirani za rad sa golmanima, te treneri fizičke spreme.

Selekcije Akademije se takmiče u omladinskim ligama Bosne i Hercegovine. Osim domaćih, ekipe često učestvuju na kvalitetnim internacionalnim turnirima, gdje ostvaruju zapažene rezultate.

Više informacija o Akademiji Fudbalskog kluba Sarajevo možete dobiti na e-mail [email protected] ili na tel/fax (033) 664-262 i 222-280.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *