VELIKO OSVJEŽENJE U BH. FUDBALU: Ambiciozni FK “Baton” s juniorima u Federalnoj ligi

Jedno od najvećih osvježenja u fudbalu Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme bilo je osnivanje Fudbalskog kluba Baton koji je pod istim organizacionim krovom sa Školom fudbala Bambinosi. Nakon samo godinu dana rada, Baton planira sa juniorima nastupiti u Federalnoj ligi, što je pokazatelj uspješne organizacije.

Izvor: Sportske.ba

– Bambinosi postoje već osmu godinu i FK Baton je bio slijed našeg dugogodišnjeg truda i rada – kaže direktor Batona i predsjednik Bambinosa, gospodin Elmir Behlulović.

– Bili smo na raskršću, da li prepustiti naše talente drugim seniorskim klubovima ili osnovati vlastiti klub, u kojem ćemo nastaviti rad po našim evropskim standardima. Odlučili smo se za drugu varijantu, i pokazalo se da smo napravili dobar potez. To neće zaustaviti potencijalnu saradnju sa drugim timovima, samo je može učiniti još kvalitetnijom.

Povezani sadržaj:

Elmir Behlulović: “BAMBINOSI” su moje treće dijete!

Od naredne sezone pored prvog tima, prema Behlulovićevim riječima, Baton ima u planu popunjavanje sa generacijama 2004, 2005, 2006, 2007 i 2008.

– Time ćemo zaokružiti sistem stvaranja fudbalera od najmanjih uzrasta u Bambinosima koji će nakon 12. godine prelaziti u Baton – ističe naš sagovornik.

Povezani sadržaj:

ŠKOLA FUDBALA BAMBINOSI OSNOVALA FUDBALSKI KLUB: Nazvali ga po slavnom vođi ustanka protiv Rimljana

S novom sezonom i juniroski uzrast bi trebao početi takmičenje u Federalnom rangu, rame uz rame sa velikim imenima bh. fudbala.

Posebno priznanje, kako veli, odaje svim članovima stručnog tima koji broji 14 trenera, sekretara i fizoterapeuta.

Pandemija je postavila nove izazove kao i svima, ali nikako nije uticala na kvalitet treninga i funkcionisanje našeg sistema – navodi direktor Batona.

– Ovih dana smo, moj partner i prijatelj Muamer Dalipagić i ja, održali godišnji sastanak sa stručnim timom. Bez njihove podrške i razumjevanja ne bi bili ono što smo danas. Zajedno iznalazimo najbolja rješenja za sve zadatke koji se pojave. Oni su temelj našeg uspjeha i garant budućnosti

(FudbalTalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *