BARCA STIŽE U VOJVODINU: “La Masija” u junu traži talente u Novom Sadu

Zvanični kamp Fudbalskog kluba Barcelona treba biti organizovan prvi put ove godine u Novom Sadu (Vojvodina, Srbija), od 18. do 22. juna na stadionu «Vujadin Boškov», a mladi talenti od šest do 16 godina trebali bi imati priliku da s trenerima iz čuvenog kluba i licenciranim trenerima s Balkana nauče Barceloninu fudbalsku tehniku.

– Najbolji igrači po procjeni španskih trenera dobiće besplatan put u Barcelonu i trenažni proces u školi fudbala La Masija u Barceloni, koja je iznjedrila najveća imena španskog kluba – Messija, Xavija i Iniestu, navode iz Agencije B-Public.

Dodaje se da bi mladi fudbaleri na kampu trebali učiti tehnike i vještine igre kratkih pasova, poznate kao «tika-taka».

Djeca bi trebala imati dva treninga dnevno i svaki dan čas španskog jezika, a za slobodno vrijeme pripremljen im je i zabavno-edukativni program.

Navodi se da bi kamp prvi put ove godine trebao biti besplatan za mlade talente bez finansijske podrške, kao što su mladi fudbaleri bez roditeljskog staranja, iz porodice sa troje i više djece, talenti samohranih ili nezaposlenih roditelja.

– Cilj je da svi mladi talenti imaju jednako pravo da se bore za nagradu i put u Barcelonu. Pozivamo sve trenere iz škola fudbala i roditelje da prijave svoje vanserijske talente koji ispunjavaju navedene kriterijume, na e-mail adresu [email protected], kako bi im se na vrijeme obezbjedilo besplatno učešće na kampu, izjavio je direktor Barceloninog kampa za Srbiju Miroslav Radoičić.

Više informacija na zvaničnom sajtu www.fcbcampnovisad.com.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *