Bivše saigrače spojila reprezentacija: ALI IZ “ŽELJE”, i MIRZA PRGUDA, sin poznatog organizatora turnira – opet zajedno!

Turnir pod nazivom “Trofej FSCG” igra se u Podgorici, a na njemu nastupa i U15 reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Kako piše Sport, bivše saigrače, od kojih je jedan u “Željezničaru”, a drugi u “Veležu”, spojila je ponovo reprezentacija.

– Prve fudbalske korake Ali Pašić i Mirza Prguda, obojica 2005. godište, napravili su u sarajesvkoj Školi fudbala Šampion junior, a nešto kasnije su zajedno igrali u omladinskom pogonu FK Željezničar. Bilo je to i veliko drugarstvo, a onda je Prguda preselio u Mostar i postao igrač FK Velež.

Povezani sadržaj:
U PORAZU OD CRNE GORE 0:2: Sin Zvjezdana Misimovića debitovao za Bosnu i Hercegovinu!

Ovih dana su se ponovo našli u istom timu, a spojilo ih je igranje za U-15 reprezentaciju Bosne i Hercegovine na turniru u Podgorici – navodi isti izvor.

Inače, Mirza Prguda, sin je poznatog organizatora dječijih fudbalskih turnira Almira Prgude.

ORGANIZATOR PRUGDA POLOŽIO VIJENAC na grob tragično stradalog dječaka i posjetio njegovu familiju

(fudbaltalent.com)

2 Comments on “Bivše saigrače spojila reprezentacija: ALI IZ “ŽELJE”, i MIRZA PRGUDA, sin poznatog organizatora turnira – opet zajedno!”

  1. Jel ovo samo poznati poceli igrati za repku mama babo dido amidze daidza ima jos djece koja duplo bolje igraju al nemogu doci na red to garantujem i znam

  2. Naravno sve po babu i po stricevima… Sramota.. Zato nam veliki talenti propadaju jer nisu babini sinovi…Daleko cemo dogurati

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *