Dječaci ŠF DERBY briljiraju na turnirima, Dudo i Bašić rade sjajan posao!

Nije slučajno što su ekipe ŠF Derby uspješni u četiri godišta. Dječaci rođeni 2011. i 2012. redovno osvajaju turnire, kao i 2009. i 2010. godišta

Izvor: Fokus.ba
Foto: D.B./Fokus.ba/ŠF Derby

Škola fudbala Derby osnovana je 2015. godine, a osnovali su je bivši fudbaleri Alen Bašić i Edin Dudo.

Naša parola je red, rad i disciplina, vole istaknuti Bašić i Dudo.

I zaista, ozbiljnost u radu se najbolje vidi na rezultatima i uspjesima koje talentovani dječaci polaznici ove škole fudbala ostvaruju.

Nije slučajno što su ekipe ŠF Derby uspješni u četiri godišta. Dječaci rođeni 2011. i 2012. redovno osvajaju turnire, kao i 2009. i 2010. godišta.

– Škola broji oko 70 dječaka. Iako nemamo veliki izbor dječaka u svakom godištu, imamo ih po desetak, opet smo i više nego konkurentni u takmičenjima sa svim onim klubovima i školama koji imaju puno veću brojnost i izbor dječaka. Uspjeli smo za četiri godine napraviti respektabilnu školu fudbala, koja u svakom pogledu zaslužuje i pažnju i respekt, ponosan je jedan od osnivača škole Edin Dudo, inače bivši fudbaler Želje i Sarajeva.

Njegove riječi najbolje potvrđuju posljednji rezultati sa turnira na kojima su učestvovali talentovani dječaci ŠF Derby.

Na nedavno završenom turniru Šampion cup 2019. osvojili su prvo mjesto, a kako su igrali i koliko talenta posjeduju ovi dječaci najbolje govori gol razlika koju su u konačnici ostvarili dječaci rođeni 2012. godine, a ona je fantastičnih 49 postignutih i samo sedam primljenih golova u pet utakmica.

Na istom turniru generacija dječaka rođenih 2011. iz ŠF Derby također je osvojila prvo mjesto, dok su dječaci rođeni 2010 bili četvrti.

Iz ŠF Derby bili su još uspješniji i na Sporting Cupu, tri generacije dječaka ove škole 2010., 2011. i 2012. osvojile su prvo mjesto. Talentovani Ajdin Dudo (2010., 2011.) na tom je turniru bio najbolji strijelac u dvije generacije.

Na istom turniru trofejem najboljeg strijelca okitili su se i Emil Bujak (2010.), kao i Ajdin Džomba (2012.).

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *