NESVAKIDAŠNJA UTAKMICA U DJEČIJEM FUDBALU: Roditelji zaigrali protiv sinova! Šta mislite ko je pobijedio?

O fenomenu fudbalskih/nogometnih roditelja već se dosta i pisalo, ali nakon današnjih utakmica koje su odigrane na stadionu na platou olimpijske ljepotice planine Bjelašnice pored Sarajeva, barem neki očevi možda će još i više cijeniti trud i napor svojih sinova koji treniraju ovaj popularni sport!

Naime, Fudbalska akademija «Academica» iz Sarajeva, poznata po inovativnom i modernom načinu rada s mladim igračima (imaju i licencu Ajaxove online akademije za igrače do 19 godina!) upriličila je nesvakidašnji hepening.

Oragnizovane su utakmice između roditelja predpionira i pionira «Academice» i ovih dječaka, koji se nalaze na mini-pripremama na Igmanu pred početak nove takmičarske sezone.

I dok su roditelji predpionira (igrači rođeni 2006. godine i mlađi) uspjeli osvjetlati obraz odigravši 3:3 sa svojim sinovima, pioniri «Academice» (igrači rođeni 2004. i mlađi) nisu svojim starim ostavili mnogo šanse. Igralo se dva puta po 15 minuta i očevi su se dobro držali samo u prvom poluvremenu kada su nekako uspjeli sačuvati svoju mrežu. No, u nastavku je uslijedio potop i čak četiri gola u mreži roditelja, za konačnih 4:0!

Utjehu su kasnije očevi i mame pronašli u zajedničkom roštilju i ugodnom druženju. Dio atmosfere možete pogledati na nekoliko fotografija…

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *