VIRALAN VIDEO IZ JEDNE OD FRANCUSKIH AKADEMIJA: Zabavan način treniranja… Pogledajte!

Prije 4 godine, u desetom mjesecu 2015. pionirski tim (U15) francuskog kluba FC Metz objavio je video, pokazujući trening sa onim što su nazvali “SenseBall”.

U međuvremenu, taj snimak se viralno raširio po društvenim mrežama…

Gospodin Bertrand Antoine, tada prvi čovjek pre-treninga u akademiji FC Metza izjavio je da uočava vezu između tzv. CogiTraininga i SenseBalla sa napretkom njegovih igrača.

Inače, CogiTraining i SenseBall je dizajnirao g-din Michel Bruyninckx u saradnji sa University of Louvain tokom perioda između 2000. i 2011. godine.

– Moderni fudbal se vrti oko ritma, tajminga, korištenja prostora i izuzetnih tehničkih i mentalnih vještina. Ovaj trening metod omogućava prosječnim igračima da napreduju u onome što je nužno za igranje fudbala na vrhunskom nivou – tvrdi se.

Pogledajte video na LINKU…

Dio treninga u jednoj od francuskih akademija 🙂

Prije 4 godine, u desetom mjesecu 2015. pionirski tim (U15) francuskog kluba FC Metz objavio je video, pokazujući trening sa onim što su nazvali "SenseBall".U međuvremenu, taj snimak se viralno raširio po društvenim mrežama…Više na linku >>> https://fudbaltalent.com/viralan-video-iz-jedne-od-francuskih-akademija-zabavan-nacin-treniranja-pogledajte/

Objavljuje Fudbal Talent International u Ponedjeljak, 12. kolovoza 2019.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *