Zvezda donirala 100.000 eura dečjoj klinici u Tiršovoj (FOTO&VIDEO)

FK Crvena zvezda se trudi da uvek pomogne onima kojima je to najpotrebnije i na primeru pokaže da moramo u svakom trenutku da mislimo i na druge. Naš klub je društvenu odgovornost pokazao donacijom u opremi Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u vrednosti od 100.000 eura – navode iz beogradskog kluba. Predstavnici Crvene zvezde, predsjednik Svetozar Mijailović, generalni direktor Zvezdan Terzić, sportski direktor Mitar Mrkela, trener Vladan Milojević, kao i fudbaleri Marko Marin, Nemanja Milunović, Miloš Degenek i Milan Borjan bili su gosti Univerzitetske dječje klinike Tiršova.

Ugostili su ih direktor bolnice Siniša Dučić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Potpisan je ugovor o donorstvu, kojim je beogradski klub donirao bronhoskop, aparat za dijagnostiku plućnih bolesti, kao i najsavremenijih dodataka za citoskop koji služi za liječenje bolesti urogenitalnog trakta i laparoskop koji za laparoskopske operacije kod beba, već togom prvog mjeseca života.

Direktor Univerzitetske dječje klinike u Tiršovoj Siniša Dučić istakao je važnost donacije za ustanovu:

Hvala Crvenoj zvezdi na značajnom poklonu u medicinskoj opremi, koji je došao u pravom trenutku. Imamo odličnu saradnju sa Ministarstvom zdravlja. Lako je raditi uz pomoć ministarstva i ovako lijepe saradnje sa Zvezdom. Još jednom im se iskreno se zahvaljujem.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić istakao je da je Crvenoj zvezdi zadovoljstvo da pomogne najmlađima.

Svi znamo koliko je Tiršova važna ustanova za liječenje djece i koliko se medicinsko osoblje svakog dana trudi da pomogne najmlađima da pobjede u njihovim najvažnijim utakmicama. Nekad je od presudnog značaja da im u tim utakmicama na raspolaganju stoji najkvalitetnija oprema. Zato smo smatrali našom obavezom, sada kada je Zvezda finansijski stabilan klub, da uputimo ovu donaciju. U razgovoru s ministrom Lončarom locirana je potreba i vrlo brzo je Crvena zvezda kupila aparate. Drago nam je ako ćemo im ovom donacijom pomoći u njihovoj humanoj misiji. Daće Bog da Zvezda još dugo bude ovako uspješna i da možemo svake godine da dajemo onima kojima je najpotrebnije i da nam djeca budu zdrava. Još jednom bih poručio mališanima i njihovim roditeljima, Zvezda kroz svoju istoriju, kao i danas naši igrači, pod vodstvom trenera Milojevića, nikad nije ušla u utakmicu, a da nije vjerovala u najbolji ishod. Svima im šaljem želje za brzim ozdravljenjem i da što prije dođu na Marakanu ili na neki drugi stadion, da podrže svoje ljubimce – predočio je Terzić.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar takođe nije krio zahvalnost FK Crvena zvezda:

– Junacima, fudbalerima koji su danas ovdje, kao i vašim saigračima, želim prije svega da se zahvalim na rezultatima i ogromnoj radosti koju priređuju nama koji volimo sport i želimo uspjehe srpskom sportu. Hvala Zvezdi, ljudima iz kluba, na donaciji. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić se sam javio i pitao šta može da učine za naš zdravstveni sistem. Uvijek su nam djeca prioritet, trudimo se da nabavimo svu najnoviju opremu, kako bismo mogli da sprovodimo sve intervencije koje su zastupljene u savremenoj medicini. Nije bilo dileme, lako smo se dogovorili kome će ići donacija. Hvala vam što ste se sjetili djece koja nisu imala sreće, zadesilo ih je to što jeste, ali nije kraj, i vi ćete im pomoći da ozdrave, da i oni kasnije počnu da se bave sportom i budu navijači.

Ministar zdravlja Lončar pohvalio je Zvezdine navijače:

Hvala i vama i vašim navijačima na akcijama dobrovoljnog davanja krvi koje organizuju. Na taj način direktno spašavaju živote. Bitno je i što se na taj način promoviše donorstvo, vi ste među prvima shvatili važnost akcije dobrovoljnog davanja krvi i priključili joj se – zaključio je Lončar.

Nakon potpisivanja ugovora o saradnji ekspedicija je obišla i mališane smeštene u bolnici. Ni najmlađi nisu krili emocije i radost zbog posete Crvene zvezde.

Srećan sam što smo uspeli danas da posjetimo djecu, kao i zbog ovog lijepog gesta našeg kluba. Znamo šta Crvena zvezda čini, ovo je fenomenalan gest. U današnje vrijeme humanost je neophodna. Po izrazima lica djece vidjelo se koliko su deca srećna i koliko im znači posjeta naših fudbalera, a to je i najbitnije. Ovo je nešto malo što smo mogli da učinimo, ali za ovu djecu je mnogo. Mogu da obećam da na ovome nećemo stati. Ja kao trener i sam klub zajedno ćemo se truditi da organizujemo što više ovakvih akcija. Nadam se da ćemo uspjeti da pomažemo u budućnosti i deci i odraslima – poručio je Milojević.

Fudbaleri Crvene zvezde Marin, Milunović, Degenek i Borjan istakli su da se nadaju da će ovakvih akcija biti što više.

– Bitna i lijepa akcija Crvene zvezde, drago nam je što smo donijeli malo pozitivne energije djeci i izmamili im osmjeh na lice. Ovo je velika stvar od strane Crvene zvezde, želja da pomogne djeci, jer su oni naša budućnost. Cijela naša ekipa želi im što brži oporavak – složni su crveno-beli fudbaleri.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *