FA ACADEMICA osvojila zlato na “Janu Oblaku”, sin Alena Škore Anas najbolji igrač

Polaznici Fudbalske akademije “Academica” iz Sarajeva, koja se može pohvaliti da je prva i jedina Akademija u BiH sa ekskluzivnom licencom Ajax Online Academy za rad sa uzrastima od sedam do 19 godina, vratili su se iz slovenske Škofja Loke sa mnogo razloga za zadovoljstvo.

Naime Academica je već drugi put zaredom uzela učešće na jednom od najprestižnijih turnira za mlađe kategorije u regionu “Jan Oblak”, koji se igra u čast i pod pokroviteljstvom jednog od najboljih golmana današnjice i člana Atletico Madrida.

Generacija 2011. osvojila je zlatnu medalju, savladavši u finalu Olimpiju 2:0. Također, za najboljeg igrača turnira u generaciji 2011. izabran je šestogodišnji Anas Škoro, polaznik Academice i sin proslavljenog fudbalera Sarajeva i, interesantno, nekadašnjeg člana Olimpije – Alena Škore.

Ekipu 2011. su činili su Škoro Anas, Muharemovic Kaan, Zečević Arijan, Paldum Džan, Zaimović Ishak, Čengić Kan, Sahat Kerim, Sijerčić Danin.

Dan ranije generacija 2010. zaustavljena je u četvrtfinalu, a bolja od Academice bila je domaća Škofja Loka. Za godište 2010. igrali su Afan Dolovac, Džan Musić, Teo Kočo, Nuh Panjeta, Faris Resić, Halid Ozkaya, Jakub Silajdžić.

Akademija fudbala Academica vrlo je organizirana i respektabilna škola fudbala, koja ima težnju postati jednom od najboljih u Bosni i Hercegovini, svakodnevno unaprjeđujući metodologiju rada sa mladim talentima. Činjenica da rade prema programu Ajaxove akademije znači da njihovi dječaci prate isti razvojni plan i program rada kao i njihovi vršnjaci iz slavnog holanskog velikana.

– U cilju profiliranja naših malih i mladih fudbalera i naše igre kao ofanzivne, napadački orijentisane, kreativne i brze, a sve u duhu fair-playa, Fudbalska Akademija Academica se okrenula ‘starijim kolegama’ iz Amsterdama, fudbalskom klubu AFC Ajax, kako bismo se licencirali za rad po programu njihove planetarno poznate omladinske akademije.

S ponosom možemo reći da je Fudbalska Akademija Academica vlasnik ekskluzivne licence Ajax Online Academy za rad sa uzrastima U7 do U15, čime smo postali prva takva akademija na širem području Balkana, od Hrvatske do Bugarske.

Ajax Online Academy predstavlja program kreiran od strane najpoznatije omladinske fudbalske škole u svijetu. Ovo znači da je Academica član Ajaxove porodice i da naši dječaci treniraju i rade po istom programu po kojem rade i njihovi vršnjaci u De Toekomstu, trening centru Ajaxa, objašnjavaju u Academici, koja broji deset licenciranih trenera.

To su Adin Drakovac, Enis Katica, Mahir Hamamdžić, Sead Ajanović, Kemal Ajkunić, Jasmin Kolašinac, Edin Džebo, Emir Kurtić te Damir i Danijel Kraljević.

Izvor: sportsport.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *